Konvertering fra SVG til PDF

PDF dokumenter er vanskelige å lage ved kun å programere utseenede. Det blir lite fleksibelt, og endringer kan bli veldig vanskelig og gjennomføre for utenforstående. SVG standarden ble valgt fordi den er åpen, XML basert, veldokumentert og kan brukes i kjente programmer som InDesign og Illustrator. SVG har mye av den samme funksjonaliteten som PDF, og det blir enklere for andre å gjøre endringer i innhold og utseenede. I tillegg oppnår en mulighet for å generere dynamiske dokumenter hvor innholdet kan bli definert på server, og utseenede kan lages som en mal i enten InDesign eller Illustrator. For mer informasjon om SVG standarden, besøk W3.org sine SVG sider.

Dette er et eksempel på rådata fra en SVG fil. Det inneholder 3 felter med tekst som har sort ramme rundt, og er i A4 format.

Det mitt program gjør er å lese igjennom dokumentet, og lage komandoer som sendes til et PDF bibliotek som er innebygd i PHP (PDFlib).

Her er en liste over funksjoner som blir konvertert av mitt program.

Elementer og funksjoner som ikke blir overført direkte eller ikke kan overføres er:

For og se en test på konverterings programmet i bruk, kan du sammenlikne filene under. OBS! Ikke alle nettlesere kan vise SVG filer. Til nå er det bare nyere Mozilla baserte browsere som har innebygget støtte, og Internet Explorer trenger en plugin. Hvordan det er med Netscape og Safari vet jeg ikke, men Opera kan ikke vise SVG filer i det hele tatt.

Oppdatert: Opera støtter også SVG med plugin. Desverre virker ikke ting som det skal, for programmet er i utgangspunktet skrevet for PDFlib 5.0, mens min serverleverandør har gått over til versjon 6.0. Jeg har ikke fått oppdatert programmet enda.

Oppdatert 2: Opera støtter nå SVG ordentlig fra og med versjon 9. Nå har jeg endelig fått oppdatert koden med støtte for pdflib v6.

SVGPDFXML
hund.svg Vis PDF utgave Vis som XML
insekt.svg Vis PDF utgave Vis som XML
manga_figur.svg Vis PDF utgave Vis som XML
people.svg Vis PDF utgave Vis som XML
test.svg Vis PDF utgave Vis som XML
tux.svg Vis PDF utgave Vis som XML

De fleste av disse eksemplene er demostrasjonsfiler lånt i fra gratisprogrammet Sodipodi. Dette er et vektortegneprogram som utelukkende bruker SVG som filformat.