Flash Racer v 0.2

Det kan være gøy å koble av med å lage et spill. I denne versjonen har jeg ennå ikke lagt til tidtaking og mulighet for å spille på flere baner. Dette spillet krever nok en del maskinkraft, da det ikke er helt ferdig optimalisert ennå. For å styre må du trykke på banen og bruke piltastene.

Her er forklaring på hvordan den "kunstige intelignsen" fungerer:

Motstanderens biler er egentlig som små insekt, som føler seg fram. Deres oppgave er å følge idealsporet, og ved hjelp av "følehorn" prøver de så godt de kan.

Bilenes egenskaper og handlinger er programert inn som et objekt i ActionScript, slik at det skal være mulig å putte så mange biler som en vil på banen.

Bilene kan ha forskjellige egenskaper. Deriblandt aksellerasjon, retardasjon, bremseeffekt, minimumsfart og svingradius. Det ligger mye vektorregning bak disse funksjonene. Skulle det ha vært en ordentlig fysikkmotor med vekt, friksjon og luftmotstand i tillegg, ville det blitt for mye for Flash. Det er tross alt bare et scriptspråk. Det er mulig at det etterhvert blir programert inn en enkel kolisjons-fysikk når biler kræsjer.